Скупштина ТО неће покретати иницијативу за смјену директорице и Извршног одбора

На петој редовној сједници Скупштине Туристичке организације Херцег Нови, која је одржана вечерас, донијета је одлука да се не покреће иницијатива за смјену директорице Миље Виторовић и Извршног одбора ТО.

Одлуке су  донијете већином гласова а сједници је присуствовало девет од укупно 17 чланова.  Скупштином је предсједавао предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић.

Према ријечима руководитељке Службе за административне послове Тање Мркаић, дневним редом сједнице било је предвиђено осам тачака.

Стеван Катић и Тања Мркаић

-Разматрана је оставка члана Скупштине испред оснивача, Славка Тодоровића, и она је већином гласова потврђена. Друга и трећа тачка су биле на основу закључака СО Херцег Нови, иницијатива за покретање смјене директорице ТО гдје је већином гласова одлучено да се та иницијатива не покреће, а већином гласова такође није усвојена иницијатива за разрјешење чланова Извршног одбора, казала је Мркаић.

Није усвојен извјештај о реализацији програма рада за 2023. годину док је већином гласова усвојен извјештај о реализацији финансијског плана за прошлу годину заједно са завршним рачуном. Усвојена је и одлука о измјенама и допунама финансијског плана за 2024. годину а сагласност на ребаланс морају дати одборници Скупштине општине Херцег Нови.

Чланови Скупштине ТО нису усвојили извјештаје о раду Надзорног одбора за 2023. годину и прва четири мјесеца 2024. године.

Подсјећамо, на 18. редовној сједници, након вишесатне бурне расправе о ситуацији у Туристичкој организацији, одборници локалног парламента усвојили су закључке за смјену директорице и чланова Извршног одбора ТО ХН.

Закључак који је предложио одборник Новске листе – Наш град, наш брод, Јован Суботић гласио је:

-Скупштина општине Херцег Нови, као оснивач Туристичке организације Херцег Нови, сматра да је директорица стручне службе Туристичке организације Херцег Нови, Миља Виторовић, своју дужност обављала несавјесно и неправилно.

Скупштина општине Херцег Нови захтјева да се у најхитнијем року, а најкасније до 15. маја, сазове сједница Скупштине Туристичке организације Херцег Нови на којој ће се предлогом покренути поступак разрјешења директорице Организације, сходно члану 52, став 2, Статута Туристичке организације Херцег Нови.

Други усвојени закључак био је предлог одборника Зорана Лазаревића, Владимира Косића и Николе Радмана:

-Скупштина општине Херцег Нови подноси иницијативу Скупштини Туристичке организације Херцег Нови и сходно члановима 24 и 52 Статута ТО ХН предлаже да хитно разрјеши чланове Извршног одбора ТО ХН и покрене поступак разрјешења директорице ТО ХН.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here