Скороводников: Концерти су важан аспект музичког доживљаја

Пијаниста свјетске репутације, награђивани музичар познат широм Европе, Канаце, САД-а и бивше Совјетске уније, Јуџин Скороводников урпиличио је сјајан наступ у Дворани Парк, у оквиру прoграма 39. Међународног фестивала Дани музике.

Сјајни музичар поријеклом из Украјине истиче да је почаствован позивом да учествује на фестивалу класичне музике у Херцег Новом, за који је чуо много похвала.

– Дочекала ме је предивна публика, што ми је веома важно кад сам на сцени, волим да осјетим да смо повезани. То сам осјетио од прве одсвиране ноте, кроз тишину и дисање хале у којој сам свирао – наводи он.

Скороводников прича за РТХН да ништа не може да замјени наступ уживо, јер једино на тај начин публика може да осјети искрену емоцију.

– Концерти су и даље један од најважнијих едукационих, емоционалних, личних доживљаја и начина уживања у музици. Мислим да је веома важно то одржати, зато се и трудим да што више наступам уживо и организујем концерте у Ванкуверу. Моја главна мета су млађе генерације студената, као и тај едукациони аспект музике, али наравно да позивамо људе свуда широм свијета – казао је он.

Организација музичких фестивала, како је казао, постаје све захтјевна и изазовна у финансијском аспекту, због чега би челни људи у локалним управама, регијама или државама морали пружати већу подршку.

Публика у Дворани Парк имала је прилку да чује дјела Шуберта и Чајковског у извођењу Јуџина Скороводникова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here