СЈЕЋАЊЕ: Драган Јанковић – значајне функције нису мијењале доброг човјека

Напустио нас је, након краће болести, Драган Јанковић (67) добар човјек, пријатељ и колега, кога бројне значајне функције које је у свом Новом обављао нису мијењале. Остајао је скороман, честит, посвећен граду и добробити свих суграђана.

У три наврата био је предсједник а једном потпредсједник Општине Херцег Нови. Иницијатор и један од најистрајнијих реализатора идеје о оснивању Херцег феста, Филмског фестивала, Сунчаних скала, пријатељ Херцегновског позоришта, подршка Херцегновским априлским позоришним свечаностима на чији је предлог фестивал назван ХАПС.

Низ Јанковићевих функција обухватао је и захтјевне задатке предсједника Управног одбора Института Др Симо Милошевић и Регионалног ронилачког центра из Бијеле.

Радио је као народни правобранилац, општински начелник за привреду, члан школског Одбора СМШ Иван Горан Ковачић и члан Управног одбора ПВК Јадран.

Био је секретар и предсједник Општинског одбора ДПСа, али и члан главног одбора ове партије, више година одборник у херцегновској СО, предсједник и секретар ОИК-а а прије свега тога и предсједник Омладинске организације Савеза комуниста.

Из другог плана, али искрено и снажно, осјећало се његово снажно интересовање и искрена посвећеност културном животу града.

У обје области дјеловања Јанковић је уважавао мишљење својих сарадника и суграђана, градио је, гдје год је био ангажован, односе толеранције, склада, разумијевања и поштовања и дијелио са свима истрајну жељу за напредак.

Сахрана Драгана Јанковића биће обављена сутра (6. новембар) у 15 часова, на Градском гробљу на Савини. Истог дана породица ће саучешће примати од 11 сати у Градској капели.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here