Јесен 2023: Сервисне информације

Промјенљиво облачно са дужим сунчаним интервалима, углавном суво или уз ријетку појаву краткотрајно слабе кише. По котлинама током јутра, мјестимично могућа магла и повећана ниска облачност. Вјетар углавном слаб до умјерен и промјенљив, на сјеверу повремено умјерен до појачан, јужних смјерова. Јутарња температура ваздуха од 5 до 16, највиша дневна од 12 до 23 степена.

СТРУЈА

Због планираних радова на мрежи данас ће без напајања електричном енергијом у термину од 8:00 до 15:00 сати бити Ђеновићи. У случају лоших временских услова, радови ће бити одгођени.

САОБРАЋАЈ

Saobraćaj na lokalnom putu u ulici Mladosti, naselje Podi, na potezu od skretanja za broj 1 do trafostanice (Torion 110-35), biće sutra (6. novembar) privremeno zabranjen za sva vozila. Kako je saopšteno iz lokalne uprave, režim saobraćaja je izmjenjen radi bezbjednog saniranja kanalizacionog sistema u toj ulici, a zabrana će trajati do završetka radova.

АУТОБУСКА СТАНИЦА

Аутобуски превоз функционише према утврђеном реду вожње. На аутобуску станицу стигао је превозник Виена из Модриче, а током јутра очекују се доласци Озлема из Лесковца, Банбуса, Јадран експреса и Ласте из Београда, Блу лајна из Новог Сада, Божура и Ленса из Суботице, Ниш експреса из Ниша, Југопревоза Гацко из Требиња.

Предивиђени су поласци Озлема који је у 7 кренуо за Београд, Лалатовић травел за Сарајево полази у 8:35, Божур за Дубровник у 9:30 а Јадран експрес у 11:10, Југопревоз Гацко за Требиње полази у 12:10. Први аутобус за Београд је Јадран експрес у 15, док су остали поласци за градове у Србији у вечерњим сатима.

Мјеста има у свим правцима, а више информација могуће је добити на 031 321 225 и 069 017 100 (Viber, WhatsApp), или путем портала www.autobuskahercegnovi.com.

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Са тиватског аеродрома током дана планирано је пет летова, од чега су три за Београд, а два за Истанбул.

Са подгоричког аеродрома пет летова за Београд, као и летови за Истанбул, Краков, Љубљана, Берлин, Беч, Гдањск и Атину.

ЖЕЉЕЗНИЧКА СТАНИЦА

Међународни брзи воз са станице Бар ка главном граду Србије полази у 9:00 и у 20:20, повратак је у 19 сати. Цијена возне карте другог разреда у једном смјеру износи 21 еуро, док цијена резервације сједишта износи 3 еура.

Информације о кретању возова могуће је добити путем вибер поруке на број телефона: 068/441-212, радним данима од 7:00 до 15:00 сати, или путем сајта ЖЦГ: www.zcg-prevoz.me

АМСЦГ

Саобраћај се по претежно мокрим коловозима. На дионицама које пролазе кроз усјеке могућа је појава ситнијих одрона. Из АМСЦГ возачима савјетују опрезну вожњу и попштовање правила саобраћаја. На путевима гдје се изводе радови измијењен је режим вожње.

Интензитет саобраћаја је умјерен до појачан.

На путевима у земљи у протекла 24 сата догодиле  се 11 саобраћајних незгода у којима је пет особа задобило лаке повреде.

Информативни центар заједно са службом помоћи на путу на услузи је грађанима24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807, 020/234-999 и 063/239-987.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here