“Сјећања” сликарке Светлане Радмиловић хране душу љепотом

Изложба слика Новљанке Светлане Радмиловић, под назовим “Сјећања” отворена је синоћ у Спа галерији Института “Др Симо Милошевић”. Ауторска се на првој самосталној изложби представила са 37 слика рађених техником акрил на платну, на којима доминирају мотиви мора и Медитерана.

За Светлану Радмиловић, магистарку економије, море представља непресушни извор инспирације, открила је у разговору за РТХН.

Светлана Радмиловић, сликарка

– Иначе сам из Херцег Новог, а живјела сам једно вријеме и на Крфу, тако да ми је Медитеран велика инспирација. Ту су и неки други мотиви, али углавном су морски. Оно што прија мом оку, желим да пренесем и другима, надам се да сам у томе успјела – наводи она.

Открива и да је њен таленат у основној школи примијетио академски сликар, професор Милован Бајић.

– Касније сам некако размишљала, не баш срцем, па сам тако усписала економију, јер сам рачунала да ми је корисније за живот, а умјетношћу могу да се бавим кроз живот као хобијем. Успјевам да спојим економију и сликарство – казала је она.

Отварајући изложбу, академска сликарка Јелена Лазовић је подсјетила на прве часове ликовног код професора Бајића, чиме ми је и одала поштовање.

Јелена Лазовић, академска сликарка

Она је поручила да креативност лежи у свима нама и да је само потребно да је пробудимо и ослободимо, јер она оплемењује и уљепштава свијет око нас.

– Сјећања нам причају о нама, о ономе што смо диживјели и што је обогатило наш живот. Она су нас довела на ово мјесто, да нахранимо душу љепотом и подијелимо осмјехе. За мене је ова поставка умјетност свјетлости, у којој нема ничег злог, мрачног и насилног. То су слике плаветног, ведрог, живог. Нечег што нас буди и оплемењује нам срце и што нас смирује – навела је Лазовић.

Поставку у Спа галерији могуће је погледати до 22. децембра.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here