Сјајна атмосфера на концерту „Двјеста пупољака“

Љепота игре, шареноликост ношњи и чврсто пријатељство обиљежили су пети концерт „Двјеста пупољака“ који је синоћ у организацији КУД Слога, одржан у пуној Дворани „Парк“. Концерт је дио програма 55. Празника мимозе.

Уз домаћина, на концерту су наступили КУД Његош са Цетиња, КУД Стари град Лукавец и Фолклорни ансамбл Дукат из Старе Пазове, специјални гости Секретаријата за културу и образовање Општине Херцег Нови. КУД „Слога“ концерт је отворило играма из Боке, а пред крај концерта и кореографију Посавина, која је награђена бурним аплаузом и овацијама.

Чланица Ангелина Милиновић је казала  да је био узбудљив концерт и истиче да су припремили програм који изводи одрасли дио ансамбла.

-Наступила су дјеца узраста од 10 до 14 година и извели су три озбиљне кореографије. У свима нама је било пуно адреналина. Ансамбл је дуго времена заједно. Имамо дјеце која су са нама од првог разреда, али нам се прикључују нових чланови. Група има 40 чланова и за нас је континуирани рад, казала је Милиновић.

-Било је доста треме, нисмо знали да ли ћемо добро да одиграмо, али када се најмање надаш испадне најбоље. Дуго се спремамо јер сви детаљи игре морају да се прикажу, казао је члан Матија Биговић.

Карла Шипраг водитељка дјечије плесне групе КУД Стари град Лукавец казала је да им је на концерту било лијепо.

-Са КУД Слога имамо дугогодишње пријатељство, већ неколико пута смо овдје гостовали и са одраслом и дјечијом групом. И они су били неколико пута код нас, дуго се знамо и дружимо.

-Било је лијепо, супе смо се забавили, а највише ми се свиђа аплауз публике који смо добили од публике, казала је чланица Лорена Павишић.

КУД Његош први пут су на манифестацији, али имају већ неколико година добру сарадњу са КУД Слога.

-Утисци су лијепи и то се потврђује по осмјесима дјеце и надамо се да ће бити још више оваквих догађаја, казала је Вујовић.

За пет година организовања концерта „Двјеста пупољака“, КУД Слога угостило је 20 фолклорних група.

На почетку концерта минутом ћутања одата је пошта недавно преминулој суграђанки Снежани Радовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here