На граничним прелазима током викенда скоро 37 хиљада путника и преко 10 хиљада возила

Промет путника и возила на граничним прелазима Дебели бријег, Кобила и Ситница значајно је повећан у данима викенда, због доласка гостију на Празник Мимозе у Херцег Новом. На сва три прелаза укупно је евидентирано 36.812 путника, 10.317 путничких возила и 289 аутобуса.

Како информишу из Станице граничне полиције Херцег Нови, повећање је посебно је било изражено ГП Ситница, гдје је у данима викенда (петак, субота, недеља) регистровано 22.864 путника, 5.433 путничких возила и 178 аутобуса.

Наглашавају да је на овом граничном прелазу у четвртак, 15. фебруара, евидентирано значајније повећање промета, када је регистровано 3.387 путника и 1.262 возила, услед доласка гостију из Републике Србије због нерадног дана поводом њиховог државног празника Сретење.

На граничном прелазу Дебели бријег током три дана викенда евидентирано је 12.921 путника, 4.440 путничких возила и 111 аутобуса, а на Кобили 1.027 путника и 444 возила.

Задржавања су на улазу у Црну Гору, на граничном прелазу Ситница, била око 2 сата, посебно у послеподневним часовима у петак 16. фебруара, због доласка више хиљада гостију у кратком временском интервалу. Након чега је успостављена поједностављена процедура контроле у складу са законским овлашћењима, тако да су чекања на улазу у Црну Гору смањена, као и наредна два дана током суботе и недеље, када су чекања била најдуже до пола сата.

Из Станице граничне полиције Херцег Нови напомињу да је на ГП Дебели Бријег забиљежено мање повећање промета путника и возила у односу на уобичајене дане у овом периоду, које није било значајније изражено, такође, није било дужих чекања и гужви на овом граничном прелазу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here