Синдикат просвјете очекује побољшање стандарда просвјетних радника

Фото: Илустрација

Грански колективни уговор за запослене у просвјети требао би ускоро бити измјењен, саопштено је након недавног састанка министра просвјете Миомира Војиновића са представницима Синдиката просвјете Црне Горе.

Како је истакнуто, договорено је формирање радне групе у оквиру које ће на мјесечном нивоу покушавати да ријеше проблеме просвјетара.

Предсједник синдиката просвјете Радомир Божовић подсјетио је за РТЦГ да је од 1. јула планирано увећање зарада запосленим на Универзитету Црне Горе и љекарима, те очекује да ће у наредном периоду држава наћи начина да повећа плате запосленим у просвјети.

– Ми смо такође они који образују и љекаре и универзитетске професоре. када би заказали на нивоу основне или средње школе не би имали успјешне научнике, љекаре специјалисте, тако да је битно да будемо узети у разматрање везано за тај закон, казао је Божовић.

Министар просвјете Миомир Војиновић казао је да ће његов ресор урадити све да побољша статус просвјетног радника.

– Као ресорни министар покушаћу све како би се у том правцу побољшао статус просвјетног радника, рекао је Војиновић.

Иако задовољни одлуком ресорног министарства у Синдикату напомињу да све зависи од буџетских могућности, зато у наредном периоду очекују састанке те се надају да ће наићи на разумјевање Министарства финансија.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here