Градилиште на магистрали на Топлој биће конзервирано 5. јуна

Представници општине, комуналних предузећа, инспекцијске службе на састанку Координационог тијела за праћење туристичке сезоне евидентирали су проблеме у саобраћају, због радова на магистрали, изливање канализације и друга питања, која би требало убрзано ријешавати. До 5. јуна очекују  нормализацију саобраћаја  на дионици магистрале на Топлој, јер ће извођач радова на санацији клизишта конзервирати градилиште током љета.

Према ријечима секретара за комуналне дјелатности Општине Херцег Нови Василија Сеферовића, очекују да ће до краја ове седмице извођач радова да  почне реконструкцију  оштећене дионице колектора код хотела Делфин. Помоћу пумпи Водовода избацују воду из цјевовода док се цијела дионица не санира.

Василије Сеферовић

– Узећемо у обзир  понуду још једног конзорцијума, осим  Брив констракшн како бисмо током седмице одлучили ко ће изводити радове на том дијелу колектора, казао је Сеферовић.

Служба комуналне полиције и Служба за инспекцијски надзор општине Херцег Нови обавља контролу  привремених објеката и чистоће на шеталишту.

-Ударно смо кренули у рјешавање неких проблема што се тиче прања улица, уклањања нечистоћа, орезивања зелених ограда, које иду са приватних дворишта на шеталиште и других комуналних питања, напоменуо је он.

На десетак локација у граду постављени су у пару полуподземни контејнери од 2,5 кубика.

– За сада је постављено 20 полуподземних  контејнера простор око њих биће  уређен. План је да заокружимо у првом дијелу ову причу постављањем контејнера на још  пет локација. Због набавке  још једног камиона за подизање полуподземних  контејнера сачекаћемо са локацијама гдје ћемо уградити преостале од  44 контејнера од 2,5 кубика и 28 контејнера од 500 литара на шеталиште, објаснио је Сеферовић.    

Најавио је и када би требало да дође до нормализацији саобраћаја на магистрали на Топлој, на дионици  гдје се изводе радови на санацији клизишта: 

– Оно што нас радује да од извођача радова имамо обећање да ће 5. јуна затворити градилиште и да не би требало да имамо више саобраћајне гужве, на том дијелу магистрале, казао је Сеферовић. 

За регулацију саобраћаја на магистралном путу надлежна је Управа полиције и извођач радовa. 

– У комуникацији са Управом полиције, те Службом комуналне полиције, као и инспекцијском службом  због приближне раздаљине између два семафора  на магистрали, донијели смо одлуку да се привремено искључи семафор на Топлој. У комуникацији са надлежним институцијама ћемо, ако буде потребно, донијети и одлуку да се семафор стави у функцију, оцијенио је Сеферовић.     

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here