Младост опет плеше – матурски квадрил на главном градском тргу

Матуранти СМШ „Иван Горан Ковачић“ плесаће квадрил у петак, 20. маја, тачно у 12:00 сати на Тргу Николе Ђурковића. Након двије године паузе, када су их здравствене мјере ограничавале, ова генерација имаће могућност да одигра матурски плес и на симболичан начин прослави крај средњешколског образовања.

Традиција да заплешу квадрил уз звуке Штраусовe опере Слијепи миш, траје од 2008. године када су, заједно са својим вршњацима, оборили Гинисов рекорд у највећем синхроном плесу  на свијету.

– Матуранти СМШ „Иван Горан Ковачић“ ће по традицији трећег петка у мају плесати квадрил на Тргу Николе Ђурковић. Почетак је у 12 сати, а за ову манифестацију пријавило се њих 180, казала је за РТХН директорица школе Љиљана Карановић.

За ову прилику, парови матураната носе одређену боју мајице на којима је назначена година завршетка средње школе, плес изводе уз фигуре у којима користе кишобране, а све то је праћено звуком пиштаљки и наравно аплаузом породице, професора и суграђана који испуне трг како би поздравили нову генерацију.

Дефиле улицама града и матурска прослава, по жељи ученика, биће организована 3. јуна у Градској кафани.

– То је била њихова опција, размишљали смо 3. или 10. јуна, али они су ти који су се питали и надам се да ће бити задовољни. Скоро сви су се пријавили за матурску прославу, тако да ће бити око 220 матураната, казала је директорица Карановић.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here