СИНДИКАТ ИНСТИТУТА ПРИПРЕМА ПРОТЕСТНУ ШЕТЊУ

На сједници Извршног одбора Синдикалне организације Института „Др Симо Милошевић“, која је одржана данас у 10 сати, одлучено је да се крене у припрему протесне шетње, која ће бити реализована одмах по испуњавању свих законских услова за њену реализацију.
-Протесна шетња ће бити реализована, без обзира на евентуалну уплату октобарске зараде, јер је очигледно да су неизвјесна и наредна примања, саопштено је РТХН из Синдикалне организације Института Игало.


Подсјећамо, радници те установе су 16. новембра одржали штрајк упозорења због неисплаћених зарада за два мјесеца,дуговања Фонда здравства од 650 000 еура, али и неизвјесне и тешке финансијске ситуације у којој се ова реномирана установа налази. Септембарске зараде радницима су исплаћене дан након једночасовног штрајка, а заостала за октобар, према обећањима требало је да буде исплаћена до краја претходне седмице.У Институту је запослено 570 радника.
На састанку са представницима Владе Црне Горе, министарстава здравља и финансија менаџмент је добио увјеравања да ће убудуће зараде бити редовно исплаћиване, да ће им помоћи да премосте нагомилане проблеме, и да ће се више укључити у рјешавање незавидне ситуације у којој се Институт Игало већ дуго налази.

6 COMMENTS

  1. Trebalo bi prosetat do kuca i stanova onih direktora koji su vodili ovaj institut zadnjih 20 godina.Da ne spominjemo imena svi ih znaju.Aktuelna vd.je uvijek bila direktor zdrastvenog djela ali odradilo je tu i nekoliko“ generalnih direktora“ koji misle da su se izvukli posavsi u penziju.Ali nisu.Nisu varaju se.Pa plus direktori sektora.Turizma ugostiteljstva tehnike itd itd.Do njih treba prosetat pa vidjet koje im je“ blagodeti“ Institut donio .A medicinarima instituta 20 godina nisu kupljene uniforme.A davalo se Borku Djordjevicu da iznajmi jedan dio,izdavala se vila Galeb i Kurti i Murti cak se izdavao podzemni prostor za uzgoj pecurki.Da da mnogo je toga za drzavnog tuzioca.A pare pokradene od sindikata?Ima posla odje i za Intrepol.A ovi direktori misle ne moze im niko nista.E ajde da vidimo

    • Potpuno sve tačno, zadnja u nizu pljačka cca 400 000 € od strane sindikalnih čelnika, i njihovih prijatelja, koji su trebali bit vraćeni zaposlenima! I nikom ništa, a ko uzme, na ovakav način, od osiromašenih radnika Instituta neka se dobrom nada!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here