Сезонска цијена карте за превоз трајектом

Од данас, 1. јуна карта за превоз аутомобила трајектом на линији Каменари – Лепетане износи пет еура. Сезонске цијене важе до 30. септембра. Ово је за РТХН, потврдио директор Иво Кордић.

Влада је на сједници крајем априла представила сезонски и вансезонски цјеновник за превоз на поменутој линији.

Мотоциклисти ће током сезоне плаћати карту 2,5 еура, а возачи путничких аутомобила пет еура.

Аутомобили са приколицом и комбији дужине веће од пет метара плаћаће карте по цијени од 9,30 еура, камиони носивости до пет тона и минибуси до 22+1 сједишта 10,5 еура, камиони преко пет тона по цијени од 14,5 еура, аутобуси 17,5 еура, шлепери и приколичари 25,5 еура, а вангабаритна возила 29 еура.

Морско добро бесплатно ће превозити возила хитне медицинске помоћи, службена возила Управе полиције, ватрогасце, војску, као и инвалидна лица која на возилу морају имату ознаку.

Уведена је мјесечна карта од 100 еура за грађане која подразумијева до 50 вожњи трајектом у једном правцу мјесечно, што значи да ће корисник те карте ако вози путнички аутомобил један прелазак коштати два еура.

На захтјев челника општина Тиват и Херцег Нови, житељи те двије општине имају повлашћену цијену карте цијеле године, али само за мотоцикле (1,5 еура) и путничке аутомобиле (три еура). Међутим, да би остварили то право, како се наводи у споразумима Морског добра са тим општинама, морају да доставе захтјеве на посебном обрасцу који је израдило ЈП Морско добро, копију личне карте, оригинал или овјерену копију увјерења о пребивалишту, копију важеће саобраћајне дозволе возила или копију купопродајног уговора, односно код нотара овјерено пуномоћје ако саобраћајна дозвола возила није на име власника који се пријављује Морском добру.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here