„О, живјело нам Забјело“ премијерно на Фестивалу културе Забјело

Црногорски алтернативни састави Парти Мејкерси (ПАРТY МËЈКЕРСИ) и Шарђун наступуће у суботу 10. јуна на другом изадњу Фестивала културе Забјело на стадиону „Никола Шћеповић“ у Подгорици. Они се придружују претходно најављеним регионалним звијездама: Забрањено пушење, Зостер, Ида Престер и Лолобриђида, Лету Штуке, ТБФ, Сунсхине, Канда, Коџа и Небојша и представницима црногорске сцене, бендовима Врпца и Неоноен.

Парти Мејкерси су црногорски Ои-Ха! пунк бенд на челу са Старим Шурдом, спремни да бескомпромисно затресу темеље Подгорице. Већина пјесама са албума под називом „3Д“ – ДРУШТВЕНЕ ДЕВИЈАЦИЈЕ ДАНАШЊИЦЕ ће имати јасан фокус на проблеме са којима нам се суочавају дјеца још од ране младости. Првијенац пјесма „О живјело нам Забјело“ која је у кратком року придобила обиман број симпатизера је исход удружене енергије са бендом Шарђун.

– Позивамо све људе добре воље да нам се придруже на дводневном Фестивалу Културе Забјело кад ћемо 10. јуна имати привилегију да станемо пред свима вама и заједно запјевамо сви ка’ један поклон пјесму за све вас, за 60. рођендан нашег ФК ЗАБЈЕЛО, као и за браћу која нажалост више нису са нама. Обећавамо сензационалан наступ уз прегршт добре енергије креирајући велики прасак који ће одјекнути током пробијања музичког ваздушног зида изнад наше поносне Републике – поручили су Парти Мејкерси.

Шарђун је алтернативни, кантри рок бенд из Подгорице. Постоји од 2019 године. Прошле године је започето снимање првог албума. Бенд се представио подгоричкој публици у оквиру фестивала ПАФ (2019), Фестивала културе Забјело 2022. (предфестивалски програм) као и широј јавности кроз учешће у емисији “Обрати пажњу“ у продукцији РТЦГ.

Ове године, поред снимања албума, један од најважнијих задатака је промоција заједничког пројекта са бендом Парти Мејкерси који представља сарадњу на пјесми “О живјело нам Забјело“ коју је Саша Јоветић, фронтмен састава Парти Мејкерси написао у част 60 година од оснивања ФК Забјело. Промоција ће се одржати у склопу Фестивала културе Забјело, 10. јуна на стадиону „Никола Шћеповић“.

– Свим посјетиоцима фестивала обећавамо врелу енергију и позитивне вибрације са велике забјелске бине – рекла је екипа бенда Шарђун.

Једнодневне улазнице по цијени до 12€ и фестивалске од 20€ могу се купити путем интернета и на Tоbacco Shop киосцима као и на осталим продајним мјестима фестивала.

На дане фестивала ће на улазу бити доступне само једнодневне улазнице по цијени од 15€.

Ове године организатори фестивала ће дио прихода од улазница донирати Фондацији „Огњен Ракочевић“ која се бави унапређењем услова за живот и рад особа са аутизмом, као и домаћинима фестивала Фудбалском клубу Забјело.

Догађај подржавају Туборг, ФК Забјело, Монтепут, Секретаријат за културу и спорт, Министарство културе и медија, Главни град Подгорица, Goodfellas, Jameson, ПАМ, Хотел CUE и Aqua Bianca.

Медијски спонзор фестивала је Радио телевизија Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here