Сезона добра и на задовољавајућем нивоу

Подаци граничне полиције, Аеродрома,  Националне и локалних туристичких организација показују да је сезона у Црној Гори веома добра и на задовољавајућем нивоу, казао је министар економског развоја и туризма Горан Ђуровић на десетој сједници Координационог тијела за припрему и праћење одвијања туристичких сезона.

Драган Кликовац, из граничне полиције указао је на податак да је на: „Готово свим граничним прелазима забиљежен тренд раста броја путника који су ушли у Црну Гору у односу на претходну годину. У јуну је укупан промет био за  51%  већи.“.

Још један од инфраструктурних пројеката који је, према оцјени присутних, дао додатан импулс развоју туризма  је водени терминал, односно пристаниште за одвоз путника у Тивту. Из те општине,  ЈП Морско добро и Аеродрома Црне Горе речено је да је пројекат одрађен квалитетно, за кратко вријеме и као такав употпунио туристичку понуду Црне Горе.

На сједници је било ријечи и о значајним резултатима Управе за приходе и царине која је са смањеним кадровским капацитетима успјела да за период од два мјесеца изда 385 прекршајних налога. Вриједност издатих прекршајних налога је 1.276.050 еура, а наплаћено је 73 %.

На сједници се разговарало и о дугогодишњим проблемима у области туризма, међу којима су инфраструктурни/саобраћајни проблеми, прекомјерна бука, дивље депоније и слично. Министар Ђуровић апеловао је на све институције система, како на државном тако и локалном нивоу да преузму иницијативу и ријеше оно што је у њиховој надлежности.

-У наредном периоду мора постојати јача воља, боља сарадња како бисмо до наредне сезоне ријешили што више отворених питања. Ако желимо да нашу Црну Гору учинимо луксузном дестинацијом, онда на томе морамо и да радимо“ закључио је министар Ђуровић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here