СДП у кампању „За нашу кућу“ кренуо са Ловћена

Парламентарни избори 2023.

СДП је отпочела кампању за парламентарне изборе традиционалним окупљањем на Ловћену поводом Дана независности, којим поводом је организовано дружење са члановима, симпатизерима и бројним грађанима. СДП на парламентарним изборим наступа самостално, са слоганом „За нашу кућу“, а кампања за изборе креће са Ловћена јер је он, иако један од највиших врхова Црне Горе, заправо темељ црногорске куће, наведено је у саопштењу Николе Ђурашковића, градоначелника Цетиња и носиоца листе СДП-а.

Он је нагласио да су темељи наше куће, нажалост, данас дебело поткопани.

-Темеље наше куће поткопала је ДПС-ова политика корупције, непотизма и богаћења појединаца. Сад су навукли нове капуте, али и даље ни милиметра не одступају од старих политика и људи. Још ће пуно времена проћи док схвате да им треба промјена, али данас је то брод који тоне. Нећемо допустити да заједно са собом повуку и Црну Гору – рекао је Ђурашковић те додао да би угрожене темеље наше куће Црне Горе могли искористити и они који се декларативно позивају на Европу, а заправо сањају отворени Балкан у којем имају резервне положаје.

-У нашој кући Црној Гори има мјеста за све, али одлуке морамо увијек да доносимо сами, без уплитања са стране. Грађани су наша једина коалиција у очувању и изградњи Црне Горе. Не знамо што се сјутра скрива из ћошка, ни који су планови нових партија, али знамо да грађани Црне Горе знају симболично значење куће и да нико не смије да дира у њу. Кренули смо у кампању очувања и изградње наше куће и позивамо све којима је стало до тих вриједности да нам се придруже – закључио је Ђурашковић.

Самосталан излазак на изборе коментарисала је и Амина Цикотић која се посебно осврнула на чињеницу да су дјелови наше куће Црне Горе запостављени и све празнији, што се посебно односи на сјевер земље. Цикотић је истакла да патриотизам данас нијесу велике ријечи, већ се љубав према нашој кући мора показивати улагањем у запостављене дијелове и бригом за све рањиве категорије наших грађана.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here