“Ајкуле” савладале Кину, у уторак против Холандије

Ватерполо репрезентација Црне Горе, у првој контролној утакмици са играчима из домаће лиге, против солидне Кине, коју води Новљанин Петар Поробић, показала је на Шкверу квалитет и игру која може да охраби. 

Посебно се то односи за други период игре, који је и одредио смјернице за убједљиву побједу 13:9 (2:2, 4:1, 3:2 4:4).

Гости са Далеког истока кренули су жестоко, повели 2:0, али су их два Радовића, Данило и Василије брзо умирили. Почетком друге четвртине своју ефикасност најавио је Вук Драшковић, до полувремена наставили су Урош Вучуровић Ђуро Радовић и Јован Вујовић и својој селекцији дуплирали предност, јер у тих 8 минута Кинези су преко Чена Зхонгијала постигли гол из петерца.

У другом полувремену шансу је добио млади голман Илија Радовић. Његово загријавање на голу користе Кинези и смању на гол предности домаћих (6:5).

Јован Вујовић и Драшковић, међутим, не остављају наду селекцији Петра Поробића да могу држати прикључак. Када је услиједио и гол капитена домаћин Мартина Гардашевића, било је јасно да ће Црна Гора побједити. Разиграо се и Ђуро Радовић па је на семафору стајао резултат 9:5.

Услиједила је серија грешака, два петерца за Кинезе и по четри гола у обје мреже.

Обзиром да је тек почетак припрема, руке су још увијек „тешке“од јаких тренига, мора се свим актерима меча на Шкверу дати позитивна оцјена. Јер, очито Владимир Гојковић у овој екипи има потенцијала и са добрим радом и искуством интернационалаца, има квалитета да се овог љета виде и боља издања репрезентације Црне Горе и дочекају повољни резултати.

Стијелци за Црну Гору: по три гола Ђуро Радовић и Вук Драшковић, по два Васлије Радовић и Мартин Гардашевић, по један Данило Радовић, Урош Вучуровић и Јован Вујовић.

Нова провјера до сада урађеног рада Мартина Гардашевића и саиграча је заказана за уторак вече од 18:30 против селекције Холандије, која је од суботе у Херцег Новом. Један од тренера ове селекције је Новљанин Бранко Митровић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here