„Сат капетана Штумбергера“ вечерас у Дворани Парк

У оквиру 29. ХАПС-а вечерас ће у 20 сати бити уприличена премијера анимираног филма “Сат капетана Штумбергера”. Тридесетоминутни покретни стрип урађен је на бази играних дијелова истоимене радио драме.

Текст је написала Витка Вујновић, а оригиналну музику проф. Босиљка Кулишић и Николас Морета. Улоге су повјерене Дејану Ђоновићу и Марини Вујовић, аудио монтажа Драгану Видаковићу, визуализацију су урадили Никола Ћурчин, Ана Минкина и Вук Пејовић из студија “Доњиспрат”, а продуценти су Херцегновско позориште (Милина Ковачевић и Вук Вуковић) и Радио телевизија Херцег Нови.

У контексту концепта „позориште и музика“ ово радиофонско дјело је добило и оригиналну компоновану музику. У секцији пратећег садржаја фестивала под називом „ХАПС у етру“ радио драма је премијерно изведена 15. априла у програму Радио Херцег Новог – РТХН је партнер у овом сегменту пројекта “Сат капетана Штумбергера”.  У сарадњи са Радио-телевизијом Херцег Нови, заједнички су продуциране и радио драме “Олга и Мирко Комненовић – Народу” (2020), затим “Краљ и каменорезац” (2021) која је добила визуализовану форму (2022).

Радио драма ће бити емитована и код других емитера током године, а анимирани филм ће након премијере на 29. ХАПСу такође имати промоцију.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here