Шарановић: Хитром реакцијом полиције идентификовани нападачи на албанске држављане

Управа полиције показала је висок ниво професионализма и ефикасности у расвјетљавању јучерашњег  инцидента у Зеленици, поручио је министар унутрашњих послова Данило Шарановић.

-Од момента упознавања са случајем био сам све вријеме у комуникацији са албанским министром умутрашњих послова, Таулантом Бала, коме сам пренио јасну поруку да су држављани Албаније безбједни и да ћемо учинити све да се починиоци пронађу, саопштио је министар.

Овај догађај, који је на први поглед могао бити интерпретиран као напад на националној основи, заправо је, рекао је он,  био резултат ситуационог догађаја у саобраћају. То показује важност темељног и непристрасног истраживања прије доношења било каквих закључака.

-Важно је нагласити да су брзе и ефикасне акције полиције у идентификацији и процесуирању осумњичених кључне у одржавању закона и реда, као и у јачању повјерења јавности у наше безбједносне снаге.

Овакви догађаји су прилика да покажемо нашу посвећеност принципима правде, једнакости и професионализма у свим аспектима државне управе. Поносан сам на рад припадника наше полиције и њихову посвећеност заштити свих грађана и туриста, без обзира на њихову националност или поријекло.

Захваљујем службеницима полиције на ефикасној реакцији у овом случају, али и на укупном напору током празничних дана, на одржавању јавног реда и мира широм државе, саопштио је министар Шарановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here