Саопштење о изреченим казнама Суда за прекршаје

У  Суду за прекршаје у Будви, Одјељењу у Херцег Новом, данас су у хитном поступку санкционисани К.П. држављанин Русије и Х.О. држављанин Украјне. Они су на магистралном путу Херцег Нови – Каменари у насељу Немила, на мјесту гдје је саобраћај регулисан свјетлосном саобраћајном сигнализацијом, због извођења радова на путу – са возилом прошли свјетлосни знак када је тим знаком био забрањен пролаз, саопштено је из Суда за прекршаје у Будви, Одјељење у Херцег Новом.

Оба возача су осуђена на новчане казне у износу од по 300  еура, те им је изречена заштитна мјера забрана управљања моторним возилом на територији Црне Горе у трајању од 60 дана.

Од почетка децембра 2023. године, до данас, Управа полиције ОБ Херцег Нови је сачинила преко 45 пријава против возача због истог почињеног прекршаја за које ће се пред овим Судом у наредном периоду, водити редовни прекршајни поступци.

Апелују да се возачи придржавају саобраћајних прописа, имајући у виду да се за наведени прекршај може изрећи новчана казна до 1.000 еура или казна затвора до 60 дана, наведено је у саопштењу Суда за прекршаје у Будви, Одјељење у Херцег Новом, у потпису руководилац одјељења – судија Андрија Војводић.

1 COMMENT

  1. Evo i danas je crna toyota ,zatamnjenih stakala ukrajinskih tablica prosla kroz crveno koje je bilo upaljeno vec nekih 20 sekundi. Znaci da je gore vec pravila problem da se ukljuce ucesnici iz druge trake, treba vise policije da bude i vise spijuna. Uredjenija ce nam drzava biti, drugo je to sto smo mi navikli da se tako ponasamo, pa svaka tvrda ruka nam smeta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here