Ватерполисти Црне Горе вечерас против Италије

Фото: Ватерполо савез Црне Горе

Ватерполо репрезентација Црне Горе од  20:15 бориће се за мјесто у полуфиналу Европског првенства против селекције Италије.

Италија  је у групи са Грчком, Мађарском и Грузијом освојила друго мјесто. У групној фази поражена је од Мађарске.  Италијански селектор Алесандро Кампања у утакмици са свјетским прваком одмарао  је  најбољег играча Ди Фулвиа.

Многи познаваоци ватерполо калкулација сматају да је италијански селектор  препустио прво мјесто  и изабрао Црну Гору за противника у четвртфиналу.

С друге стране, Црна Гора је  показала добру  игру  прво у изгубљеном сусрету са Шпанијом затим  против Хрватске. Против Њемачке је играла рутински. И вечерас је за очекивати неизвјесну утакмицу и борбу до последњег атома снаге.

Центар  Владан Спаић, који је  против Њемачке одрадио казну због протеста што је његовој селекцији  против Хрвата одузета побједа у регуларном дијелу меча је поручио  да страха од Италије нема, да је Црна Гора спремна на борбу за сваку лопту.

-Подигли смо ниво игре из утакмице у утакмицу. Спремни смо за окршај са Италијанима, који ће носити пуно тога, прије свега борбу за медаљу”, рекао је Спаић.

Оптимиста је и Ђуро Радовић.

-Мало нас је изненадио тај њихов пораз од Мађара, добро их знамо. Очекујем јак и тежак меч. Италијани нас не могу изненадити. Спремни смо и идемо на побједу. Кадри смо да побједимо Италију, поручио је из Загреба Ђуро  Радовић

Црна Гора напада Италију, циља пласман у полуфинале. Да ли је реално да стигне до медаље или не, остаје да се види, али је Париз дефинитивно достижан.

Са шампионата Европе, пласман на Олимпијске игре ће обезбедити селекција која стигне до првог  мјеста а у конкуренцији нису Грчка и Мађарска које већ имају визе у рукама. Што се Дохе тиче, на талону ће бити четири олимпијске визе. Остали четвртфинални дуели су:  Србија, Мађарска, Шпанија –Румунија и Хрватска-Грчка.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here