Саниран кров на Аеродрому Тиват, климатизација боља него прошле године

Аеродром Тиват је зимску сезону искористио за санацију крова Терминала 1 и унапређење система климатизације тако да ће стање, како очекују, током љетње сезоне бити много боље него раније.

-Након вишегодишњих проблема и покушаја санације, кров је сређен. Слиједи санирање и ентеријера терминала. Такође, сервисирали смо постојећи систем за климатизацију. Додатно, инсталирали смо и нове јединице. На овај начин смо, вјерујемо, путницима и запосленима омогућили угоднији амбијент за боравак у терминалу, изјавио је директор Аеродрома Тиват, Владимир Прашчевић.

С обзиром на то да је љетња сезона у авијацији почела 31. марта, а да се већ отварају нове линије, Аеродром Тиват, за сада, има довољан број сезонаца што омогућава безбједне и сигурне операције.

-За период до шпица сезоне имамо довољан број запослених. Међутим, од јуна до септембра имамо евидентну најаву повећања саобраћаја у односу на прошлу годину због чега ће нам требати додатан број извршилаца. Ускоро ће бити објављен нови оглас и позивамо све заинтересоване да се пријаве, најавио је Прашчевић.

Аеродром Тиват ће проширити капацитете отварањем врата Терминала 2 који се користи само за одласке. На тај начин ће се растеретити Терминал 1 и смањиће се гужве.

-Планирамо да отворимо Терминал 2 током маја. Између осталог, и због тога ће нам требати додатни број сезонских радника, објаснио је он.

Прашчевић је нагласио да је аеродрому потребна и логистика осталих служби, међу којима и Сектора граничне полиције.

-Надам се да ће и колеге успјети да премосте недостатак извршилаца да бисмо Терминал 2 отворили у најављеном периоду током маја, рекао је он.

Прашчевић је додао и да је Аеродром Тиват у претходном периоду обезбиједио и дио нове опреме која ће допринијети унапређењу услуга које се пружају авио-компанијама.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here