Шах: Никола Ђукић најбољи на петом трофеју „Хајдара Алијева“ у Кумбору

Јуче је у Кумбору, у Портоновом одигран традиционални 5. рапид турнир Трофеј “Хејдара Алијева” који се организује у спомен на азербејџанског политичара и шахисту. Одиграно је 9 кола по швајцарском систему. Учествовало 50 играча из шест шаховских федерација међу којима 3 велемајстора (Никола Ђукић, Драгиша Благојевић, Милан Драшко), 3 интернационална мајстора, 7 фиде мајстиора и 1  женски фиде мајстор.

Побједник турнира је велемајстор Никола Ђукић, Будућност –(Подгорица) са 7,5 поена, колико има и другопласирани ИМ Блажо Калезић (Будућност). Трећи је велемајстор Драгиша Благојевић са 7 поена (ШК Херцег Нови) . Четврти је ФМ Немања Вукчевић са 6,5 поена, колико имају и ФМ Андреј Шукови (пети на табели) и ИМ Александар Томић (на шестом мјесту). Седми је ИМ Владимир Вујошевић са 6 поена, колико има и ФМ Милан Миљковић на осмом мјесту. Девети је ВМ Милан Драшко, а десети ФМ Небојша Николић (ШК Херцег Нови) (обојица са 5,5 поена) и тиме је завршена листа награђених редовним наградама. Дојељене су специјалне награде за најбољег омладинца, ветерана, шахисткињу и члановима Шахоског клуба “Просвјета” која је суорганизатор турнира.

Организатори турнира су Азмонт Инвестментс и ШК „Просвјета“. Темпо игре је био 10’+5’’. Директор турнира је Мирзазада Сеyран, а главни судија Лука Љешковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here