Прашовић поражен техничким нокаутом

После недавног пораза у аматерском рингу, на Европском првенству у Београду, синоћ је услиједио нови неуспјех херцегновског боксера Дилана Прашовића. Прашовић је поражен у Келну техничким нокаутом у трећој рунди од натурализованог Француза Мурада Алијева за WBC titulu internešnal silver у супертешкој  категорији. Ривал је током цијелог меча доминирао.

Прашовић је издржао у рингу до краја друге рунде.  Алијев је прво натјерао судију да послије два минута и шест секунди борбе Дилану броји, а када су наставили борбу поново је Алијев био бољи. Тада је и ставио тачку на 21. професионални меч Дилана Прашовића. Иначе, 29-тогодишњи момак је каријеру почео у боксерском клубу “Херцег Нови” код Фехима Хусена. До сада је постигао 17 побједа, аово му је четврти пораз.

Неуспјеси младог Прашовића почели су после смрти његовог тренера Фехмија Хусена 2018. године. Чини се да је сада тренутак да са новим тренерима одлучи шта даље . Оно што је јасно боксер Дилан Прашовић се није прославио у борби за WBC titulu internešnal silver у Келну и после овог пораза биће му8 потребно доста времена и тренерског умјећа да се врати у свјетски врх.

1 COMMENT

  1. Dilan je spor, nema jak udarac, ne vlada taktikom borbe. Treba ga spasiti od ovog sporta dok ga neko ne uništi na ringu. Sreća da brzo pada i gubi mečeve pa ga barem to spašava od gore sudbine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here