Боје и мириси новских ђардина“ – акција за још љепши Херцег Нови

Туристичка организација Херцег Нови поново покреће традиционалну еколошку акцију под називом “Боје и мириси новских ђардина”. Ријеч је о својеврсном такмичењу које окупља све љубитеље природе, цвијећа, зеленила, те изнад свега истинске љубитеље Херцег Новог.

Сви који се пријаве као креаори љепше пејзажне слике града, имаће прилику да се такмиче за неку од примамљивих новчаних награда.

Кроз ову акцију организатори желе да дају допринос подизању свијести грађана о значају очувања и уређења животне средине са циљем да се мотивишу сви они који својим трудом и залагањем уљепшавају свој животни простор, самим тим и простор цијелог града. Такође  акцијом желе подсаткнути да се у хортикултурном смислу уреде балкони, ђардини и друге зелене површине, како би се стварањем љепшег и квалитетнијег животног простора истовремено подигао и квалитет туристичке понуде града.

Поред досадашњих категорија; Најљепши балкон/тераса и Најљепши врт/баштина, ове године уведена је и нова категорија – Зелено уређење око хотела са 3 и 4 звјездице.

Конкурс почиње данас и отворен је до 31. маја а након затварања стручна комисија ће обићи све пријављене учеснике и оцијенити по утврђеним критеријумима: разноврсности и распореду биљака, складу међусобног односа, изгледу, такође оцјењиваће се општи утисак и допадљивост, креативност и оригиналност – концепција рјешења, заступљеност вртно архитектонских елемента – зидови, ограде, стазе, сјенице, камењари и сл, чистоћа и квалитет одржавања као и његованост биљака.

Пријаве за учешће са подацима могу се послати на емаил адресу манифестације tohn@gmail.com, или путем телефона на број 031350820 сваким раднимданом од 07 до 15 сати.

Неопходни подаци за пријаву су: име и презиме, адреса становања или адреса хотела ( мјесто, улица и број), број телефона, као и категорија за коју се пријављује:

Најљепши балкон/тераса, најљепши врт/баштина или, најљепше зелено уређење око Хотела са 3 и Хотела са 4 звјездице.

Позиов за пријављивање отворен је до 31.маја. За најбоље оцјењена три прворангирана учесника у свакој од категорија слиједе новчане награде:

Најљепши балкон/тераса су  250 €, 200 €, 100 €, најљепши врт/баштина  износе 300 €, 250 €, 150 € и најљепше зелено уређење око Хотела са 3 и Хотела са 4 звјездице су  500 €, 300 €, 150 €.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here