Форум младих јужне регије

Унијa средњошколаца Црне Горе представља кровну организацију свих Ученичких парламената средњих школа у Црној Гори. Њен циљ је координација и умрежавање Ученичких парламената у Црној Гори, затим залагање и дјеловање на подизању ученичког стандарда, као и улога медијатора између ученика и надлежних државних и локалних институција.

УНИЦЕФ је препознао важност учешћа младих у догађајима који ће повећати њихов утицај на доношење важних одлука и докумената те је одобрио пројекат „Учешће младих у креирању Стратегије за превенцију и заштиту дјеце од насиља”.

Циљ пројеката је сагледавање проблема младих везаних за насиље, првенствено вршњачко, као и давање и проналажење конструктивних предлога који могу постати дио Стратегије за превенцију и заштиту дјеце од насиља. Млади, нажалост најчешће поведени искуством, представљају важан фактор у креирању ваљане и примјењиве Стратегије. Идеје, предлози и закључци са догађаја у оквиру пројекта се просљеђују Радној групи, која ће добити бољу слику о насиљу међу дјецом и младима и стога креирати примјенљивију и квалитетнију Стратегију.

Rазговорi о насиљу, као и прикупљањe предлога младих који бораве на југу наше државе, биће одржан у Великој сали Општине Херцег Нови 13.5.2024. г. у 12 часова. Млади из свих приморских општина имаће прилику да изнесу свој став и тиме допринесу развоју превенције насиља у Црној Гори.

Пријаве за учешће у разговорима као и за сва додатна питања, могу се доставити путем мејла info@gmail.com   или путем телефона 067/385-712.

Руководство Уније средњошколаца Црне Горе

ПР текст

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here