Са „Цвркутићима“ пјевали мјештани и гости Кумбора

У оквиру „Дјечијег културног љета у Кумбору“ синоћ је на платоу испред мјесне заједнице Кумбор наступио Дјечији хор Цвркутићи. Публика је уживала у разноврсном репертоару.

Концерт су почели пјесмом „Добар дан“ , а потом се низале нумере о Херцег Новом, Горско око, Каротрц, Буди ми друг и многе друге. Дјечији хор Цвркутићи основан је 2019. године у оквиру НВУ Културна креативна радионица Кумбор и данас има око 20 чланова.

У протеклих пет година хор је напредовао, а ову годину обиљежили су наступи на фестивалима, на којима су освојили и бројне награда.  Хор је дио бројних градских манифестација. Већ у суботу учествоваће на Међународном фестивалу фолклора, а наступиће и у оквиру фестивала Family fun fest. Од септембра их очекују и наступи солиста на фестивалима у региону. У оквиру синоћњег наступа позвали су дјецу да им се придруже и искусе чаролију одрастања кроз пјесме , дружење и фестивале.

Пројекат „Дјечије културно љето“, подржао је Секретаријату за друштвене дјелатности. Наредни програм, је већ сутра када ће бити одржана нова музичка радиница са професорицом Босиљком Кулишић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here