Рониоци претражили дио око мјеста несреће, сви заједно настављају даље

Временски услови и бистрије море данас су дозволили детаљнију претрагу подморја, а као што су и најавили, рониоци Регионалног центра за подводна деминирања и обуку ронилаца, претражили су пећине и канале у близини мјеста несреће.

На терену је шест ронилаца Центра, а као испомоћ стигла су и два рониоца из Котора, казао је за РТХН Жељко Вукићевић из Регионалног центра.

Фото: ронилац Жељко Вукићевић, Регионални центар за подводно деминирање и обуку ронилаца Бијела

– Море нам је дозволило па смо претражили комплекс стијена, пећина и канала који се налазе уз обалу у дијелу гдје се догодила несрећа, као и испод мула. Данас смо успјели да приђемо и да претражимо тај као и акваторијум од 50 до 100 метара од обале. На терену је шест ронилаца Центра, два рониоца су нам стигла у помоћ из Котора. Услови су много бољи него претходних дана мада је вода и даље мало мутна. Подморје је у овом дијелу доста каменито и пјесковито. Трудимо се, читав дан смо у води, користимо вријеме које је сада повољно да што више претражимо. Какве су прогнозе, немогуће је то рећи, ту нема правила, знате и сами, казао је Вукићевић.

Потрага за тринаестогодишњим дјечаком траје од уторка вече када се несрећа догодила, а синоћ је подршку пружио и хеликоптер међународне организације Фронтекс, специјализован за ноћно летјење и претраживање.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here