Одговор Клуба одборника „Европски тим за ХН“ на саопштење Туристичке организације ХН

Клуб одборника Европски тим за Херцег Нови у одговору Туристичкој организацији ХН на саопштење од 17. јануара, наводе да „врло надобудно и ригидно саопштавају да неће полемисати са партијама поводом њиховог научно фантастичног пројекта овогодишњег Празника мимозе“. У одговору констатују да имају право да не полемишу ни са партијама, ни са грађанима Херцег Новог јер им је дато да чине што их је воља.

– Међутим, пошто не располажете новцима из властитог џепа, него трошите новац грађана Херцег Новог, пошто је Празник мимозе мало старији од вашег насилног и осионог управљања Празником, пошто велика већина грађана Херцег Новог мисли својом главом и смјешна им је ваша аргументација, пошто је у питању јавна манифестација и јавно добро, онда сте дужни да се пресаберете и престанете са потцјењивањем здраве памети и логике те да будете спремни да образложите своје одлуке и, доћи ће то вријеме, положите рачуне.

Питају зашто до сада не постоји коначан план Празника мимозе који почиње у фебруару и констатују да се све свело на преписане фразе о Егзиту, неоспорно занимљивој манифестацији са много знакова питања и демагошкој флоскули о окретању Празника младим људима.

– Волите све што млади воле, па и електронску музику на отварању по цијени од 120.000 еура. Како сами кажете, извођачи, Claptone и Констракта су нешто преко двадесет хиљада а остало је, како кажете „продукција, маркетинг, инфраструктура, транспорт, тј. сви укупни трошкови за реализацију пројекта“. Прво, прије саопштења, да сте питали, а имали сте кога да питате и у вашој организацији, знали бисте шта подразумијева појам продукције, те да се под њим подразумијева све остало што сте навели као посебне трошкове. Него, да мало засјените простоту. Но, вратимо се ингениозном Егзит Мимоза пројекту који ће на Тргу окупити, замислите, 3.000 људи (колико је било на већини досадашњих отварања са карневалским поворкама и концертима) и који ће, замислите, те ноћи оставити милион и више еура слушајући Claptone-a.

Истичу да „чудесни ДЈ“ већ 26. фебруара наступа на Балију до којег је пут који ће прећи само за један дан и констатују да је ријеч о првој телепортацији на Празнику мимозе. Додају да се на интернету може наћи информација да се ради о ДЈ тандему – пару, продукционо и маркетиншки вјештих момчића који наступају под маском која је у средњем вијеку ношена као заштита од куге, а онда је симболизовала кугу.

– Лице Claptone-a, нико није видио, па ни наши експерти из ТО. То објашњава његово волшебно појављивање на два мјеста у малом временском интервалу.  Да ли знате са ким се потписали уговор, или вјерујете врло спретним егзитовцима на ријеч? Мора да познајете човјека и мора да имате гаранције да је то баш он. Наравно, са маском неће моћи да уђе у земљу, али средићете то већ. О потрошњи пребогате дјеце која ће доћи да виде човјека са маском и слушају ДЈ микс не треба причати, али експерти из ТО, дозволите нам да будемо скептици према вашим пројекцијама и вашој више пута доказаној математици.

Узгред, питамо вас, који су то други садржаји, осим те прве ноћи, који ће младе из региона оприједјелити да дођу у Херцег Нови? Поред ДЈ с маском куге, што је посебна метафора?

Питамо вас шта је са изожбама цвијећа на празнику посвећеном цвијећу?

Питамо вас шта је са медитеранским координатама празника по којима је препознат у региону у Европи?

Питамо вас како очекујете да туристи из региона планирају долазак у Херцег Нови, а тек сада крећете са маркетиншком кампањом?

Питамо вас колико вас је уопште стало да обновите посустали Празник Мимозе, а колико безидејно одрађујете обавезу? Питамо вас да ли сте ви Егзитова идеја или је Егзит ваша идеја? Или сте се спонтано договорили? Да ли је Егзит био спас у посљедњи час за нечињење?

Знате, све ово изазива подозрење, а ви немојте да полемишете, нема потребе. 

Поштовани експерти, пазите се куге. Под њеним знаком почињете, наведено је у одговору Клуба одборника Европски тим за Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here