Константна потрага за несталим дјечаком

Служба заштите и спасавања са Управом полиције од када је добила дојаву није прекидала потрагу за дјечаком којег је у уторак вече талас повукао у море. Константно се обилази приобални терен. На терену су и рониоци Регионалног центра и припадници Управе поморске сигурности, а и јутрос је укључен хеликоптер Војске Црне Горе.

-Претрагу радимо дуж комплетне новске обале иде се од Њивица до Зеленике. Добровољци са Луштице константно обилазе терен Мале и Велике Росе, према Добречу, Жањицу, Поткопу. Претрага је константно у току. Нажалост још немамо неких резултата по питању несталог дјечака. Заиста дајемо све од себе, као службе да помогнемо, казао је казао је гостујући у јутарњем програму РТХН Златко Ћировић.

У акцији потраге је укључен и хеликоптер Војске Црне Горе. Како је објаснио Ћировић хеликоптер посједује систем ФЛИР (термалне камере) који се користи у сврхе извиђања терена, потрага и спасавање.

Рониоци регионалног центра су већ два сата у мору, а како је раније казао Данило Мијајловић, фокусираће се на приобални дио јер ту има пуно подводних пећина и рупа.

Помоћник директора Управе поморске сигурности Жарко Лукшић казао је да су укључена сва пловила, а претрага ће данас обухватити шире подручје.

Подсјећамо, Херцегновски дио залива синоћ је надлијетао хеликоптер Међународне организације Фронтекс како би покушали и у ноћним условима да наставе потрагу за тринаестогодишњим дјечаком за којим се трага од уторка вече.

На терену су јутрос и ватрогасци из Котора. Укључeни су чамци Директората за рибарство, Хидрометеоролошке службе, Директората за заштиту и спашавање, Морнарице Војске Црне Горе, приватних компанија, скутери и подигнут је дрон.

1 COMMENT

  1. […] Потрага за тринаестогодишњим дјечаком траје од уторка вече када се несрећа догодила, а синоћ је подршку пружио и хеликоптер међународне организације Фронтекс, специјализован за ноћно летјење и претраживање. […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here