РОК ЗА ПРИЈАВУ ВИСОКОШКОЛАЦА ДО 20. НОВЕМБРА

Рок за пријављивање потенцијалних корисника Програма стручног оспособљавања лица са стеченим високим образовањем истиче 20. новембра, у 15 сати, подсјећају из Министарства просвјете, науке, културе и спорта.

За десети циклус Програма стручног оспособљавања до данас се пријавило 2.574 корисника. Послодавци су ове године огласили преко 12.500 радних мјеста. Право на стручно оспособљавање имају лица са стеченим високим образовањем која немају радно искуство у одређеном нивоу образовања и на евиденцији су Завода за запошљавање.

Стручно оспособљавање траје девет мјесеци и признаје се као радно искуство од годину и као услов за полагање одговарајућег стручног испита са стеченим високим образовањем. Према анализи коју је спровело Министарство просвјете у сарадњи са Пореском управом, а која се односи на претходне године реализације Програма, око 50% корисника Програма је наставило радни ангажман, што несумњиво доприноси смањењу незапослености младих људи. Пријављивање будућих корисника Програма, обавља се електонским путем, преко портала www.euprava.me.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here