КПК ОБЈАВИЛА КЉУЧНУ РЕЗОЛУЦИЈУ

РТХН у сарадњи са глобалном кинеском медијском кућом CCTV News Content Co., Ltd реализује серијал видео записа и прича из НР Кине.

Резолуција Централног комитета Комунистичке партије Кине (КПК) о главним достигнућима и историјском искуству Партије у протеклом вијеку објављена је у уторак.

Документ је усвојен на Шестој пленарној седници ЦК КПК 19. сазива одржаној у Пекингу од 8. до 11. новембра.

То је тек трећа резолуција те врсте у 100-годишњој историји Партије. Прва је била 1945. прије побједе у рату против јапанске агресије, а друга 1981. са доласком реформи и отварања погонa.

Резолуција, са преко 36.000 кинеских карактера, сагледава историју Партије од њеног оснивања 1921. године, обухватајући периоде нове демократске револуције, социјалистичке револуције и изградње, реформи, отварања и социјалистичке модернизације и нове ере социјализма са кинеским карактеристикама.

Посебно се фокусира на напоре и достигнућа које је КПК учинила у новој ери након њеног 18. Националног конгреса 2012. године. Такође резимира историјски значај и искуство настојања Партије током протеклих 100 година и позива на даље напоре да се оствари кинески сан о националном подмлађивању.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here