Рмандић: Колико ће да износи повећање зарада полицијским службеницима?

Влада Црне Горе предала је Скупштини предлог буџета за 2023. годину прије 14 дана и најавила повећање зарада полицијским службеницима али није саопштено колико ће то повећање да износи, саопштио је Игор Рмандић, предсједник Незавинсог синдиката полиције.

У међувремену, како каже,  повећање зарада се планира и неким другим дијеловима државне управе (ИТ стручњаци 30%), а обећавају се донације земљама „које те исте донације троше на куповину оружја и убијање људи али нико не помиње колико ће бити повећана плата социјалним случајевима који у Министарству унутрашњих послова раде за око 300 еура“.

-Колико су нам то повећање спремили премијер и министар? Да ли ће то свима да повећају плате а полицији, по старом добром обичају, шта остане? Математички гледано и 0,1% је повећање али гледано из призме грађанина који свакодневно плаћа све скупљу храну, одјећу, гориво нас мрвице не занимају нити задовољавају наше потребе, наводи Рмандић.

Истиче између осталог да опструкција протеста полицијских службеника, пасивизирање и гушење сваког незадовољства полицајаца, обмањивање колега причом да боље сјутра „само што није“, потпуно обесмишљавање сваку  синдикалну  борбу. 

-Како другачије тумачити да мјесецима па чак и годинама тужилаштво и полиција ништа не предузимају по питању пријава за злоупотребе у Синдикату Управе полиције?  Како тумачити да Етички одбор Министарства унутрашњих послова четири мјесеца није у стању да ријеши пријаву за кршење Кодекса полицијске етике од стране првог човјека тог синдиката? Е па господо, нас Ваше игре и тајни договори не занимају. Ми хоћемо достојанствен живот за себе и своје породице. Ако сте мислили да одуговлачите до задњег часа  и онда нам дате неку мизерну понуду по принципу *узми или остави* а након тога преко својих послушника убјеђујете људе да то прихвате и вршите притисак на нас заборавите на то. Вјерујемо само својим очима и ушима а повјерење поклањамо искључиво дјелима а не празним обећањима, поручује Рмандић уз питање премијеру и министру унутрашњих послова „зар не мисле да они који су спремни да за ово друштво и ову државу дају све, па чак и живот, заслужују мало више поштовања и живот достојан човјека?“   

-Изнесите своју понуду па да, као озбиљни људи, сједнемо за сто и разговарамо. Без хипотека из прошлости, без купљених диплома, без несталих стамбених квадрата.  Чисто и озбиљно. На равноправним основама, закључује Рмандић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here