Пушарин двоструки тријумф на Фестивалу мира

Таленовани 14-огодишњи Михаило Пушара, члан ШК “Херцег Нови”, побједник је шаховског Фестивала мира који је, послије Никшића и Требиња, јуче одржан у ОШ “Илија Кишић” у Зеленици.

На турниру су учествовала 94. шахиста , а медаље и пехари су подијељени за најбоље до за узраст до 8, 10, 12, 14, 16 и 18 година у конкуренцији дјечака и дјевојчица.

Михаило Пушара, који је и ученик ОШ “Илија Кишић”, освојио је два пехара и двије златне медаље, као укупни побједник турнира и као најбољи у групи шахиста до 14 година. Други је Димитрије Вујовић из ШК “Трибуниа “ из Требиња , док је трећи Драгољуб Ковачевић (сви са по 6 поена). Четврто мјесто освојио је Стефан Пепђоновић, такође са 6 поена.

Била је ово фантастична недеља шаха на Фестивалу мира. Турнир су организовали ОШ „Илија Кишић“, Омладински шаховски клуб „Младост“ Никшић и ШК „Трибуниа“ Требиње. Покровитељ је Општина Херцег Нови, чији је Главни администратор Ненад Ђорђевић отворио турнир и уручио награде најбољима у разним узрасним категоријама.

Директор турнира Снежана Мирковић, директорица Основне школе „Илија Кишић“, на затварању је изразила велико задовољство што се толики број талената окупио у Херцег Новом.

-Желим вам пуно среће на свим наредним такмичењима и изражавам дубоку наду да ћемо наставити овим путем, да ће многи од вас стићи до значајних шаховских признања и да ћете нас својим шаховским и животним резултатима и убудуће чинити срећним и поносним.-била је порука директора турнира Снежане Мирковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here