Адровић: Сви напредовали, Цвијетичанин и Марић одушевиле

На Другом зимском првенству Црне Горе у пливању, одржаном протеклог викенда у Котору, потврдило се да у “Јадрану” стасава млади талас пливача. У конкуренцији шет екипа, пливачи “Јадрана” су још једном доказали да су, уз “Будву”, носиоци црногорског пливања. Такмичари које воде Сеад Адровић и Милица Ћоровић освојили су 161 медаљу; 55 златних, 60 сребрних и 46 бронзаних, и у генералном пласману су освојили друго мјесто. Прво мјсто и овог пута припало је “Будви” коју води Данијела Ђикановић Франета са 180 медаља (100 златних, 44 сребрне и 36 бронзаних).

Радује чињеница да је Котор, након дуже паузе, поново био домаћин једног пливачког такмичења. Услови за надметање на реконструисаном базену били су инспирација за све учеснике, казао је тренер “Јадрана” Сеад Адровић, истакавши да су и на ово такмичење ишли са циљем да остваре своје најбоље резултате.

Сеад Адровић и Милица Ћоровић, фото Facebook

-Посебно истичем учинак и добре резултате Мине Цвијетичанин. Она је на зимском првенству подигла наступ на још већи ниво у односу на ранија такмичења, и послије наступа у Котору увећала свој бодовни салдо за 20 бодова што је велики скок. Видан је и напредак Јелена Марић, и ове двије такмичарке су нас све одушевиле својим резултатима. Генерално читава екипа је направила велики помак, али посебно истичем њих двије које су отпливале јака времена са великим бројем бодова и надам се да ће наставити слијед досадашњих резултата. Још десетак пливача је испливало своја најбоља времена – личне рекорде, а остварили су рекорде Црне Горе у штафетама и неколико других дициплина. Радује што смо ове године били свједоци великог броја личних и државних рекорда наших пливача. То је доказ да црногорско пливање иде напријед. Поред увијек добре “Будве”, сада се појавио и Никшић који је и на овом такмичењу, као и током цијеле године, потврдио да се и тамо добро ради, закључио је Адровић.

Фото: Радио Котор

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here