Ревија документарног филма у Кући нобеловца Ива Андрића

Ревија документарног филма биће приређена у уторак и сриједу (2. и 3. јул) у Кући нобеловца Ива Андрића у организацији Мреже киноприказивача Црне Горе  и Андерхил (Underhill) Феста.

У оквиру Ревије биће организоване пројекције филмова: „Породица на одређено вријеме“ редитеља Сеада Шаботића, „Проценти живота“ Владимира Перовића, „Дезертери“ Дамира Марковине и „Ју група – Тренутак сна“ Дарка Лунгулова.

Филм „Породица на одређено вријеме“ Сеада Шаботића свјетску премијеру имао је на Белдокс фестивалу у Београду у мају, а црногорска премијера, осим у Подгорици, организована је и у Никшићу, 19. јуна у сали Никшићког позоришта. Редитељ у овом филму трага за Горчином, јунаком свог филма, уз помоћ пријатеља Драгана. Пут их води у Горчиново родно село, гдје се губи у изолованим селима, претварајући потрагу у алегоријско путовање у непознато.

Почетак је у 21 сат а карте за пројекције су три еура.

Ревија документарног филма организована је у градовима  у којима је Филмски центар Црне Горе завршио процес дигитализације – Никшићу, Даниловграду, Херцег Новом, Тивту, Пљевљима, Беранама, Котору, Мојковцу и Бијелом Пољу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here