Реномирана индијска клиника заинтересована за сарадњу са Болницом Мељине и Институтом Игало

Министар финансија  мр Александар Дамјановић  са тимом примио је представнике реномираног индијског здравственог института (Asian Cancer Institute – Cumballa Hill Hospital ) на челу са др Рахулом  Бајпаиом, главним извршним директором, те члановима менаџмента те установе др Рамакантом Криснаји Деспандеом, др Хридаyом Рајив Такером, као и њиховим заступником за регион Западног Балкана, Савом Јаснићем, наведено  је из министарства финансија.

Разговарајући о могућностима сарадње и развоја пројеката у области здравства, менаџмент признатог института, изразио је заинтересованост за инвестирање у здравствени систем Црне Горе, првенствено кроз сарадњу са Болницом Мељине и Институтом др Симо Милошевић, како путем ангажовања њиховог стручног медицинског кадра, тако и могућим учешћем у управљању и власничкој структури тих установа.

Министар Дамјановић казао је да га изузетно радује заинтересованост међународног кредибилног здравственог субјекта, за улагање у црногорски здравствени систем, нарочито, за двије веома важне установе, за које Влада настоји да нађе  најодрживији и најпрофитабилнији модел пословања, а које имају значај не само за Црну Гору, већ којима повјерење указују и земље развијеног европског тржишта.

Министар Дамјановић истакао је да и поред финансијски и технички отежаних  околности у којима се налазе ове установе, оне и даље баштине стручан кадар, који би уз одговорно управљање, експертску помоћ свјетског ранга и стратешко инвестирање, могао бити темељ развоја  будућности здравства и здравственог туризма у Црној Гори.

Током конструктивног разговора, заједнички је констатовано да би будућа сарадња била на обострану добробит, резултирајући ефикаснијом  услугом здравственог система Црне Горе, већом оперативношћу и клиничком изврсношћу свјетског нивоа. То би, како је закључено, омогућило пацијентима у Црној Гори, не само да  добију адекватну и приступачну здрваствену заштиту, већ би апсоултно умањило потребу тражења љекарске помоћи наших грађана у иностранству.

Представници индијске клинике са којима је разговарао министар Дамјановић, казали су да су веома заинтересовани за експанзију на тржиште Зпаданог Балкана, као и да га студиозно обилази тим њхових љекара, уз оцјену да је утврђено одсуство специјализованих клиника, нарочито онколошких, здравствених експерата и одређених медикамената.

Индисјки љекари са којима је  данас разговарао министар Дамјановић саопштили су да су прије Црна Горе обишли Србију и Босну и Херцеговину, наглашавајући да управо Црну Гору виде као стратешког партнера за цијели регион. Стога је договорено да се организује обилазак поменутих црногорских здравствених установа за које су изразили велику заинтересованост и састанак који би укључивао Министартсво здавља, као и Министарство економског развоја и туризма.

„Асиан Цанцер Институте – Цумбалла Хилл Хоспитал“ један од најпрестижнијих здравствених института у Индији, познат по медицинској експертизи, нарочито у области онкологије и најсавременије опремљеним објектима, пружа здравствену заштиту, у складу са највишим интернационалним стандардима и  иновацијама.

 

1 COMMENT

  1. Bravooo, izvanredan odabir saradnika,indijci polako preuzimaju primat u svijetu posebno u oblasti medicini i vrlo su nezavisni u tome sto je jedna vrlo vazna komponenta.Cestitke ,nadajmo se da ce se doci do saradnje sa indijcima i konacno rijesiti problem bolnice Meljine i Institutana Igalo na obostrano zadovoljstvo👏👏👏

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here