Рекордан упис у КСЦ “Диано”

Културно-спортски центар “Диано” ове године је имао рекордан упис од 2005, када је основан. Нових 200 малишана је постало дио овог великог и успјешног колектива који се бави едукацијом дјеце из области сценских, али и других умјетности.

За КСЦ “Диано” школска година је почела у понедељак, 11 . септембра, а с обзиром на огроман број нових чланова, директорица Антонија Новоселац, истиче да су истовремено захвални, али и свјесни да је пред њима велика одговорност.

-Већ пар дана радимо. Са групама смо почели да радимо на враћању снаге и кондиције, следећа је у плану техника, па кореографија. Припремамо се, пошто би сениорски ансамбл већ у новембру требало да иде на такмичење у Истанбул. Видјећемо како ће то све да се развија, они су врло мотивисани и дјеца су јако лијепо кренула да раде. Након Истанбула у новембру, план је да у децембру учествујемо на такмичењу које у Подгорици организује клуб “Jet set”, и након тога имамо наш завршни концерт у децембру.

За чланове КСЦ “Диано” у августу је одржан плесни семинар “Summer dance intensive”.

-Ове године је предавач била Наталија Трифуновић, наша бивша чланица, а сада већ дипломирани играч Института за игру из Београда. Она је држала радионице савременог покрета, тако да су се наши чланови већ крајем августа помало поичели припремати и враћати у кондицију. Не сви, али један дио њиха да, казала је Новоселац.

Када је ријеч о плановима за идућу годину, издваја се трећи “Мимоза денс фестивал” који организују у марту.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here