Рекордан број посјетилаца на 9. Међународном мото скупу

Преко три хиљаде посјетилаца, око 600 мотора, 128 мото клубова широм региона, као и велики број љубитеља двоточкаша из разних крајева свијета, биланс је 9. Међународног мото скупа херцегновског мото клуба MC „Cruiser“ одржаног од 26. до 28. августа на плажи „Ушће“ у Игалу.

Иако су презадовољни посјетом, за организаторе је једнако важно оно што се не може изразити бројкама ни ријечима; три дана незаборавног дружења, прелијепих утисака и слика које ће гости понијети из Херцег Новог, а многи су дошли неколико дана раније и продужили боравак у нашем граду и по завршетку манифестације.

-Након двогодишње паузе мото скуп MC „Cruiser“ је испунио сва очекивања, окупио представнике мото клубова и мотористе „од Вардара до Триглава“ и шире, ојачао стара и створио многа нова пријатељства, потврдивши рејтинг једног од најбољих сусрета те врсте на овим просторима. Одзив је био одличан, као и атмосфера и, што је најважније, све је протекло у најбољем реду захваљујући ангажовању чланова, уз подршку спонзора и пријатеља клуба. Није било лако све то организовати, али срце нам је пуно када испраћамо задовољне госте са братским загрљаљем и ријечима – „видимо се обавезно и идуће године“.

Терен је уређен неколико дана раније, а осим у шаторима у кампу, велики број гостију је одсјео у приватном смјештају и хотелима у Игалу и Херцег Новом.

-С обзиром на то да је камп бесплатан, многи су у њему провели и по седам до 10 дана, уживајући у мору и сунцу. Други су већ раније резервисали смјештај, а многима смо помогли да нађу преноћиште у околини мото скупа. Неки су по дану ишли на излете, на купање, обилазили Херцег Нови или се провозали до других дестинација у Црној Гори, а онда се враћали на мото скуп. Све то потврђује да ова манифестација доприноси продужетку туристичке сезоне, диверсификацији понуде нашег града и популаризацији мото туризма, уз економске и друге бенефите.

Већ у петак је стигао велики број гостију и била је сјајна атмосфера на концертима група „Falcons“ из Руме и „Sevdah rock connection“ из Бора. Субота је била „ударна“ и по посјети и по дешавањима, која је сјајним четворочасовним концертом заокружила група „New deal“ из Бора.

-Најатрактивнији је, свакако, био дефиле у коме је учествовало преко 150 мотора свих врста и кубикажа. Уз пратњу саобраћајне и подршку комуналне полиције, провозали смо се од Игала до Мељина и назад, а цијелим путем су нас одушевљено поздрављали бројни туристи и мјештани. Потом су се и публика и такмичари лудо забављали уз бајкерске игре на плажи. У “испијању пива уз отежавајуће околности” најбољи је био Растко из МК “Комите” Љубиње, у држању гајбе изнад главе без премца је био његов клубски колега Жељко, док је МК “Гаврило” Андрићград побјеник у потезању конопа.
Као најбројнији клуб који је на мото скуп дошао са 15 мотора и још више чланова награђен је “Чопер” Србија. Награђени су и најстарији бајкер -75-огодишњи Шабан Мустафић из Мостара, као и три најмлађа будућа бајкера: трогодишњи Урош из “Чарапана” Србија, пар година старији Тодор из “Cruisers“-a Београд и Петар из Руме. За највећу пређену километражу награђен је Мирко Веселинов (Миц Мото) који је 23. августа кренуо из Лондона, преко Љубљане до Херцег Новог, а поклон је добио и Ђорђе који је из Бугарске стигао мотором од 125 кубика.

Захваљују на подршци Општини Херцег Нови, Туристичкој организацији Херцег Нови и осталим спонзорима: „Водовод и канализација“ Херцег Нови, „Крушо нискоградња“, „Акустика Цицак“, Оптичар – часовничар „Бане“, ДОО „Инвентор“, Пaб „Гот“, Кафана „Ушће“, „Moto shop“, „Ривијера некретнине“, Пекара „Тајна“, АМС „Поди“, Ауто сервис Нешо Ђуратовић, Пекара „Зеленика“, „Мегатрон“ и кафе бар „357“.
Задовољни како је протекао овогодишњи, у мото клубу MC „Cruiser“ Херцег Нови већ размишљају о 10. јубиларном мото скупу који ће, вјерују, бити још већи и бољи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here