Реализација бројних инфраструктурних пројеката у Херцег Новом у 2023. години

У овој години у Херцег Новом биће реализовани бројни пројекти, који су се најављивали годинама уназад. Први у низу биће реконструкција шеталишта у Игалу од некадашњег Барона до Титове виле која ће почети 10. јануара, најавио је предсједник Општине Стеван Катић у новогодишњем интервјуу за РТХН. 

Катић је задовољан што су након бројних бирократских процедура, омогућили  реализацију бројних капиталних пројеката који ће се финансирати из капиталног, али и општинског буџета.  Најавио је да ће 10. јануара почети реконструкција  шеталишта  у Игалу.

– Општина Херцег Нови је расписала тендер и урадила пројектну документацију, а уговором са Управом за капиталне пројекте предвиђено је финансирање се из државног буџета. Ријеч је о износу од око 3, 5 милиона еура. Игало ће добити модерно шеталиште, комплетно нову расвјету, атмосферску канализацију. Први пут имаћемо и тзв. потапајуће стубиће  који ће бити на осам локација  и неће бити могућ улазак возила на шеталиште, изузев периода када је у питању снабдијевање објеката, казао је Катић.

Катић очекује да ће током овог или наредног мјесеца Морско добро расписати и тендер за реконструкцију шеталишта од Хотела Плажа до Мељина. Најавио је да ће се врло брзо кренути у реализацију изградње главне саобраћајнице на Луштици вриједности око 8 милиона.

-Добили смо потврду да су средства од око милион еура обезбијеђена за експропријацију и то више не омета извођача радова да уђе у радове. Очекујемо и дефинитивно избор извођача на тендеру за изградњу водовода на Луштици, казао је предсједник Општине. Који ће још пројекти бити релаизовани погледајте у видеу.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here