РЕАГОВАЊЕ ПОМОРСКОГ САОБРАЋАЈА: МОРСКО ДОБРО ДА ОБЈАСНИ ШТА ЈЕ СПОРНО У УГОВОРУ

Поморски саобраћај доо реаговао је на текст https://rthn.co.me/radjenovic-uvesti-sve-tendere-u-zakonski-okvir/.

Како истичу, диже се прашина и увесељава јавност, чврстим и стаменим ставом, у вези  потребе да се право на линијски трајектни превоз законски уреди, те да се „све мора довести у легалан ток и на начин како то прописује закон и Устав“, истичу између осталог у саопштењу из Поморског саобраћаја. 

-Коментарисати необразложене и паушалне оцјене у вези Уговора из 2004. године и Анекса из 2019. године, у вези са оцјеном о привилегованом положају, као и оцјеном да „у Морском добру сматрају да цијена закупа од само 4% од сваке продате карте мора бити у већем износу“, нити је вриједно, нити има смисла. Овакви необразложени ставови, који се темеље на оцјени „ми сматрамо, ми не знамо зашто и како, па услед тога сумњамо, нама је нејасно, па због тога мислимо“ представљају само бјелодан приказ површности и аматеризма. Осврнули су се, како истичу, на три ствари које цијене да су од значаја.

-Прва, у вези Владине одлуке да се свим корисницима МД умањи уговорени закуп за 50%. Упорно смо ускраћени за разлоге зашто се та одлука не примјењује на Поморски саобраћај, а примјењује на све остале кориснике морског добра у Црној Гори. Ускраћени смо и за разлоге, како се та одлука примјењивала до 2021. године, па је напрасно престала да се примјењује, а да се  у међувремену није мијењала?! 

Друго, у вези „извиђаја“ којим се бави комисија ЈПМД, менаџмент и предсједник УО, а у циљу преиспитивања свих дугорочних уговора о коришћењу морског добра, поручујемо да са нестрпљењем очекујемо информацију шта су то пронашли спорно код уговора са Поморским саобраћајем?! Вјерујемо да ће о томе упознати и нас и јавност! Али, нема сумње да никада то неће урадити, а и ако ураде то ће бити на нивоу подвала и оговарања! Чињенице и образложења су за ЈПМД страни. Потпуна непознаница!

Од помпезне најаве да МД раскида уговор са Поморским саобраћајем, само дан касније, Рађеновић “увјерава грађане да неће доћи до прекида трајектне линије”, а ми најљубазније молимо, пресједника УО, да нам достави Одлуку о раскиду уговора. Уговорна сте страна, имате право да будете незадовољни, па самим тим имате и право да раскинете уговор. О даљој судбини трајектног прелаза немојте да бринете. Не обећавајте нас, најљубазније молимо, у ваше име. Ми даље знамо што нам је чинити, наводе између осталог у саопштењу из Поморског саобраћаја.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here