Реаговање на наводе НВО Еколошко друштво Боке, у тексту под насловом „Доклестић: Ормару за струју није мјесто уз споменик“

На наводе НВО Еколошко друштво Боке да ормару за струју није мјесто уз споменик Симу Матавуљу у Старом граду, реаговали су из Кабинета Општине Херцег Нови, а саопштење преносимо у цијелости.

– Ормарић за струју је привремено позициониран уз чесму, како би се ослободио простор за планирану санацију Западне куле у подножју и Западних зидина тврђаве Канли кула, будући да је ормарић био смјештен непосредно уз зидине. Измјештање је било потребно како би се несметано изводила санација зидина.

Измјена трасе струје се изводи како би се са Западне куле и зидина склонила челична конструкција која носи васдушни вод, која је заједно са дивљим растињем годинама ружила изглед и онемогућава безбједно извођење радова на кули. Сви ови радови се изводе под конзерваторским надзором.

До ове позиције се дошло у сарадњи пројектанта и извођача промјене трасе струје и ту ће стајати до окончања санације Западне куле.

На трајној локацији која ће се ослободити у току радова на рестаурацији Западне куле ормарић ће бити невидљив.

Такође, коријен чемпреса се проширио на вод струје који је ишао подземном трасом и прекинуо га, усљед чега је траса која је изведена прије више деценија неупотребљива, ван функције,  те се морала извести нова.

Такође, констатујемо да чуди понашање НВО Еколошко друштво Боке, да се не обрати питањем надлежнима, него да наступа директно у медијима, што је једино смислено у случају да одговор изостане.

Исто тако, како је Општина Херцег Нови институција која се у сваком тренутку залаже за двосмјерну и отворену комуникацију, сугеришемо и МЗ Стари град да се у случају било каквих недоумица прво обрати надлежнима у локалној самоуправи – наведено је у саопштењу Кабинета Општине, које потписује потпредсједник Мирко Мустур.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here