РАЗГОВОР ГЛУМАЦА СА ДЈЕЦОМ О ПРЕДСТАВИ И ТЕАТРУ

Свјетски дан позоришта за дјецу и младе у Херцег Новом је обиљежен у петак још једним играњем “Царевог новог одијела”, најбоље оцјењене представу на 26. Међународном фестивалу малих сцена и монодраме у Источном Сарајеву децембра 2021.

У дворани “Парк” гледаоци су још једном имали прилику да уживају у породичној представи за све узрасте у којој дјеца на трен могу постати одрасли и одлучивати о важним животним питањима. Након играња глумци су са ученицима ОШ „Милан Вуковић“ водили занимљив разговор са пуно питања о представи и позоришту.

“Царево ново одијело” је копродукција Херцегновског позоришта и ЈУK “Херцег фест”, у режији Петра Пејаковића, а улоге тумаче Милош Пејовић, Дејан Ђоновић, Горан Славић и Славиша Грубиша. Драматург је Ђорђе Станојловић, сценограф Војислав Војо Килибарда, костимограф Јелена Васиљевић, а продуцент Милина Ковачевић.

Поводом Свјетског дана позоришта, који се обиљежава данас (27. март), и подсјећање да је ова представа селектована на Први међународни фестивал позоришта за дјецу и младе “Новосадске позорисне игре”. На дан Европе “Царево ново одијело” гостоваће у Европској престоници културе, у Позоришту младих Нови Сад.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here