Распродати сви капацитети у Портонови марини

Портонови

У Портонови марини, наутичка сезона траје током цијеле године.  У претходном периоду бавили су се продајним стратегијама у циљу што боље попуњености марине.  Наутичка сезона је почела још у априлу, када су и распродати сви везови. У марини су покренули иницијативу за прихват мањих крузера до сљедеће сезоне, чиме би било омогућено да се и локална заједница, укључи у пружању услуга тим клијентима, потврдио је за РТХН директор Портонови марине Новица Радојичић.

Новица Радојичић

– То се и у овом дијелу показало, као одличан рецепт за успјешност, тако што смо до 25. априла распродали све капацитете, односно, постигли стопроцентну заузетост марине. Пловила долазе на везове у Портонови марину, гдје остају током љета, али и цијеле године. Најбитније нам је да пружимо прилику клијентима, да искусе сарадњу са марином, навео је Радојичић,

За запослене у Портонови марини најважније је, како је рекао, да одрже квалитет услуга које пружају клијентима:

– Увидјевши квалитет који ми пружамо од оперативе, администрације и друге техничке подршке, у великом броју случајева клијенти се одлучују да остану у марини и виде да је ово право мјесто за њих. Имају широку понуду у марини, ресторане, бутике, за свачији укус понешто. Унутар ризорта је и хотел One & Only. Клијентима на броду, који је на сезонском или годишњем везу, дајемо могућност да посједују лојалити картицу, у оквиру које могу да остваре додатне попусте унутар марине, у сегменту угоститељства и бутика, каже Радојичић.

Он наводи да су мјеста у којима нема бродова наизглед слободна. За њих је потписан   уговор и то су мјеста која су резервисана и плаћена. Цијела марина је попуњена, па су кренули у реализацију 10 нових везова, од којих су пет унапријед издали за цијелу сезону. Финиш те реализације би требао да буде у наредних 10 дана. Марина може да прими пловила до 120 метара.

Ове године марина у Портоновом биће домаћин великом броју мега јахти од 60 до 90 метара, за која су већ резервисана мјеста.

– Оно што су наши планови, да се што више Портонови приближи  локалној заједници, како би Херцег Нови имао бенефите од марине. Ради се на усаглашавању да марину прилагодимо међународном саобраћају, гдје ћемо бити у могућности да угостимо луксузне крузере, до 140 метара. Тиме ће се омогућити више простора за рад, локалним пилотским станицама и локалним бродовима. Желимо са прихватом мањих дужина луксузних путничких крузера да омогућимо да се укључи што више коресподентских фирми, које могу пружати услуге нашим клијентима, објашњава Радојичић.

У Портонови марини су покренули иницијалне кораке, да би били спремни већ сљедеће године да прихватају луксузне, мање крузере.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here