Расписан тендер за реконструкцију дијела Његошеве улице

Општина Херцег Нови расписала је тендер за реконструкцију дијела Његошеве улице, од зграде Општине до бившег хотела Рудник. Вриједност пројекта је 1,1 милион еура, односно 1,33 милиона еура са ПДВ-ом.

Тендер за избор извођача радова отворен је до 13. новембра 2023. године до 9:00 сати када ће бити организовано и отварање понуда. Главни пројекат израдила је Агенција за изградњу и развој Херцег Новог, а реконструкција подразумијева грађевинске радове, изградњу пјешачке стазе, поплочавање и асфалтирање.

Ријеч је о изузетно значајном пројекту којим ће главна улица у Херцег Новом добити сасвим нови, модернији изглед.

2 COMMENTS

  1. Vrlo interesantna ova nova vizija. BUS stanica lokalnog prevoza je bez natkrova i sjedišta. Svodi se samo na sa BUS obilježenim mjestom na putu. Izgleda da se to pravi samo za sportske tipove. Nekada je iznad parka Boka bila živica – sada je vidim zidić na dnevnom redu. Da li će barem biti posađene divlje naranče koje su decenijama bile jedna od atrakcija Novog. Turisti su se redovno divili zrelim plodovima naranči u sred ljetnje turističke sezone. Danas je to sasvim sporedna stvar jer ta stabla ne donose konkretan prihod onima kojima nije nikad dovoljno novca u džepu!

  2. Herceg Novi je djelimično popločan roza kamenom koji potiče koliko znam iz risanskog kamenoloma. Stepenište koje je između dva stuba na slici i vodi u park Boka je od tog kamena. Poneki stepenik je klimav i prijeti da kad-tad izleti iz ležišta sa svim poslijedicama. Novski trotoari su prije mnogo decenija na žalost nevješto popločani tim lijepim kamenom. Ima gradova koji bi od tog kamena napravili divne trotoare, Herceg Novi nije bio te sreće. Roza boja kamena je divna, ali je kamen loše i neestetski obrađen, beton između kamenja je na istom nivou. Da li će se taj roza kamen izbaciti i zamijeniti betonskim pločama? Šta će biti sa odstranjenim roza kamenom? Ima li javnost pravo da to sazna?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here