Посљедњи дан овогодишње сезоне на Жичари „Котор-Ловћен“ 15. октобар

Foto: Kotor Cable car

Жичара „Котор – Ловћен“ ће бити оперативна закључно са недјељом, 15. октобра, усљед најављених неповољних метео услова који ће бити актуелни током друге половине октобра.

Након анализе прогностичког материјала нарочито за подручје НП Ловћен у широј зони локалитета Кук, менаџмент компаније, уз чврсту препоруку супервизора из партнерске компаније Леитнер је закључио да најављени временски услови не остављају могућност за безбједно пуштање жичаре у рад током готово комплетног периода након 15. октобра.

-Неуобичајено неповољни временски услови актуелни до јула ове године су представљали кључни изазов током финалних радова на конструкцији жичаре и околним објектима, а сада су и разлог за одлуку о прекиду рада, двије седмице прије планираног термина. Међутим, без обзира на наведено, период за нама представља успјех у пуном смислу те ријечи и уз уважавање свих релевантних параметара, указује на огроман потенцијал бренда Котор Cable Car“, саопштио је Марко Цус извршни директор Жичаре „Котор – Ловћен“.

Подсјећамо, да је предвиђено да жичара буде оперативна у периоду од априла до краја октобра, уз модификације које диктирају метео услови.

Закључно са недјељом, 15. октобра биће активне најављене повољности за становнике Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here