РАЈАК: У ЧЕТВРТАК ПРОТЕСТ У ПОДГОРИЦИ ПРЕД ПРИВРЕДНИМ СУДОМ

Некадашњи радници Вектра Боке, који годинама покушавају да наплате заостала потраживања, окупили су се и данас у Парку Боке, а наредне седмице правду ће потражити испред Привредног суда.

Предсједник НВО Бивши радници Вектра Боке Ђорђе Рајак је најавио да ће 24. марта, за када најављују протест у Подгорици, од надлежних тражити увођење стечаја у компанију Вектра Бока како би била спашена стечајна маса.

– Као што смо прошли пут најавили и обећали, отићи ћемо да испред Привредног суда. Мирним протестом тражимо да се уведе стечај, да спасимо имовину да би имали одакле да се наплатимо, јер овдје је организована група довела до ситуације да се све продаје и да је све „на добошу“. Да то не би доживјели, ми смо најавили протест за четвртак, 24. марта у пет до 12 испред Привредног суда да би скренули пажњу и захтијевали да се већ једном уведе тај стечај, јер се овдје сигурно ради о неком криминалном акту, који нама није доступан, а изгледа није ни тужилаштву. И тужилаштво ћемо прозвати да видимо докле ће то ићи, који је ово недоглед и шта се дешава. Имовину „Боке“ морамо спасити, ми тражимо наше, а чим нам исплате оно што нам припада, нас ће даље можда морално интересовати. Морамо тражити наша права овим начином на улици… Познато је и да је више од 50 наших колега преминуло чекајући да неки, који су нас покрали, врате новац, подсјетио је Рајак.

Он је додао да су у преговорима и са једним од синдиката, изразивши наду да ће их подржати и други обесправљени радници Црне Горе на протесту у Подгорици.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here