ОБЕЗБЈЕЂЕНА СРЕДСТВА ЗА САНАЦИЈУ ФИСКУЛТУРНЕ САЛЕ У СМШ „ИВАН ГОРАН КОВАЧИЋ“

Министарство просвјете, науке, културе и спорта дало је „зелено свијетло“ за два већа пројекта у СМШ „Иван Горан Ковачић“ – санацију фискултурне сале и безбједоносно рјешавање питања школског дворишта, потврдила је за РТХН министарка Весна Братић.

Фискултурна сала затворена је од краја септембра прошле године јер није била безбједна за боравак ученика и одвијање наставе. Кров је прокишњавао и постојала је бојазан од урушавања. Сарадњом надлежног министарства и Општине Херцег Нови, створени су услови да почне санација за коју ће бити потребно око 150 000 еура.

– У току је реализација пројекта, прво поправка крова да би остали радови могли бити изведени. Увијек имамо веома добру сарадњу са Општином Херцег Нови и предсједником Стеваном Катићем, тако да ће Општина финансирати постављање паркета. Урађен је пројекат за санацију крова, постоји фонд у којем су обезбјеђена средства. Очекујемо да ће проблем бити ријешен и да ће ова дивна дјеца, са дивним наставницима, имати прилику да функцвионишу у пуном капацитету, казала је министарка Братић.

Одобрен је и пројекат санације школског дворишта гдје ће, између осталог, бити постављена капија.

– Крећемо и у реализацију пројекта безбједности дворишта, који је ушао у приоритетне пројекте јер је неопходно да поведемо рачуна и о форми и о суштини, казала је министарка.

Пројекат санације дворишта урадила је Агенција за изградњу и развој Херцег Новог. Ово је само дио онога што је предвиђено цјелокупним пројектом санације која је потребна новској средњој школи, а који је већ урађен и чека средства да буде у цјелости реализован.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here