Радове на озвучењу цркве Св. Јеронима подржала Општина Херцег Нови  

Херцегновска жупа Св. Јеронима у Старом граду организовала је радове на обнови озвучења цркве. Пројекат је финансијски подржала Општина Херцег Нови, у износу од око 6 300 еура.   

Дон Синиша Јозић, жупник херцегновске жупе, за РТХН је казао да су у августу ангажовали  фирму Алфа груп из Казерте у Италији, како би на модернији начин озвучила цркву Светог Јеронима:

– Ријеч је о новом озвучењу како и пристоји цркви и овом граду, којег посјећују многи туристи и ходочасници. Имали смо старо озвучење, које је функционисало, али морали смо се надвикивати. Ријеч Божија тражи начин како је изговарати и проповиједати. Уз свесрдну подршку Општине Херцег Нови одлучили смо покренути радове уз помоћ италијанске фирме, која је препозната на том подручју озвучења цркава. Они раде и  вјерујем да ћемо заврштити озвучење на Дан Св. Јеронима, 30. септембра и чути како звучи у цркви, очекује дон Јозић.

Дан Св. Јеронима 30. августа прославиће уз ново озвучење у Цркви која је посвећена овом католичком светитељу. Свете мисе биће уприличене у 10, а свечана миса у 18 часова.

– Вјерујем да ће све тога дана другачије звучати, а понајприје да се глас свештеника и предводитеља мисног славља чује, свих пјевача и да црква буде добро озвучена за све оне који дођу у овај сакрални простор, навео је дон Јозић.

Озвучење ће моћи провјерити  у октобру када се организује Фестивал хорова.

– Црква Св. Јеронима ће отворити врата и такмичарски дио хорова биће одржан у цркви. Озвучење неће служити само за сакрални дио, литургију, већ ће у ширем контексту црква бити отворена цијелом граду, али и за културна догађања, поручио је дон Синиша Јозић жупник Жупе Св. Јеронима у Херцег Новом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here