Радић: Одговорни закупци плажа не треба да брину за уговоре

Служба за контролу Морског добра је у првом дијелу љетње туристичке  сезоне на подручју херцегновске општине евидентирала чак 160 неправилности, од чега се више од половине односило на уређење купалишта.

Начелник службе за контролу морског добра Срђан Радић казао је за РТХН да велики број  купалишта у Херцег Новом није стављен у функцију до прописаног рока, због чега су у појединим случајевима покренули и раскиде уговора са неодговорним закупцима.

-Преко 80 неправилности везано је уређење купалишта, преко 30 неправилности за привремене објекте, док је остатак неправилности – 160 везан за грађење без дозволе, насипање плажа, дивље објекте и слично, казао је он.

Планска документа и петогодишњи уговори су истекли, напомиње Радић, те додаје да заинтересовани закупци нови јавни позив могу очекивати почетком наредне године.

-У току је израда нових планских докумената, програм привремених објеката, атлас црногорских купалишта, нови правилник, нови цјеновници, тако да тек након усвајања тих докумената можемо обавијестити шта очекује наше кориснике. Почетком следеће године, у јануару или фебруару, очекујемо да ће бити расписан нови Јавни позив на основу новог петогодишњег плана и атласа купалишта, информисао је Радић.

Морско добро је ове сезоне забиљежило рекордну наплату када је ријеч о закупу купалишта.

– Закључили смо преко 1.400 уговора и позитиван сам да ћемо новим планским документима успјети да анулирамо све неправилности и проблеме са којима смо се сусретали у претходном периоду, казао је он.

Радић је рекао и да је упитно да ли ће закупци који су извршили теже повреде уговорних обавеза моћи у пуном капацитету да конкуришу на предстојећем тендеру.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here