ПУТ РАТИШЕВИНА-МОЈДЕЖ ПРОХОДАН ЗА ПУТНИЧКА ВОЗИЛА

Санација урушеног дијела пута Ратишевина Мојдеж је у завршној фази. Према идејном рјешењу Завода за грађевинарство обављена је дубока дренажа и санариње вода и очекују да ће санација дати резултате.
Према ријечима Тање Вуковић која обавља надзора у име Општине урађена је армирана бетонска плоча и преко које ће бити постављен завршни слој асфалта:

Остаје да се заврши прикључни пут са источне стране и канал за одводњу површинских вода. Сада је овај дио пута стабилизован, обављена је дубока дренажа и санирање вода и коловозна конструкција се приводи крају.


Највећи проблем су биле подземне воде , подсјетила је Вуковић:

Према овом идејном рјешењу урађена је дренажа дубине од метар ипо до два, воде су каналисане у дренажни канал, изведене из трупа пута и насут је дебљи слој ломљеног камена. Стабилизована је косина уз пут крупним каменом и нема потпорног зида из разлога јер смо радилидренирање постељице пута да би се квалитетније одвеле подземне воде које су према анализама биле и узрок оштећења пута, казала је Вуковић.
До сада је уложено 40.000 еура, а узвођач радова је Оморика доо. Из Секретаријата за комуналне дјелатности, екологију и енергетску ефикасност Општине Херцег Нови обавијештавају да се саобраћај на санираној дионици пута Ратишевина-Мојдеж може одвијати за путничка возила и возила носивости до 5 тонa. Теретна возила, камиони и возила носивости преко 5 тона упућују се на кориштење алтернативног путног правца преко Тијесног кланца.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here